Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


 
AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Vagonul etajat romanesc – iluminare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
Prognosis
Prognosis
Moderator

Data de inscriere : 10/10/2008
Numarul mesajelor : 374
Sex : masculin Varsta : 62

Vagonul etajat romanesc – iluminare Spiter10

Vagonul etajat romanesc – iluminare _
MesajSubiect: Vagonul etajat romanesc – iluminare   Vagonul etajat romanesc – iluminare EmptyVin Mar 25, 2011 11:04 am

Vagonul etajat romanesc – iluminare
http://trenulete.info/vagonul-etajat-romanesc-iluminare/
Pentru a doua oara in istoria depourilor PanArin, a sosit pentru imbunatatiri un vagon etajat romanesc produs de Piko. Ceva mai diferit decat fratele sau prezentat cu un an in urma in linkul urmator, http://trenulete.info/vagonul-etajat-romanesc-iluminare-pe-led-uri/, acest vagon a primit iluminare pe baza de led-uri smd alb neon si lampi finale la unul din capete.

Lamele de colectare a tensiunii, de tip Rally, montate in stil clasic deja, colecteaza tensiunile de pe osii, cate o polaritate pentru fiecare boghiu si le aduce in placile rigletelor, la fiecare capat. Pe riglete se face redresarea cu cate patru diode la fiecare din cele doua riglete, montate cate doua in fiecare capat, astfel incat in final rezulta o punte redresoare din diode 1n4001.

Pentru fiecare rigleta se stabilizeaza lumina cu cate un condensator de 1000 micro/35 volti. Fiecare rigleta are propria redresare, filtrare si echilibrare a curentilor, folosind cate o rezistenta de 810 ohmi pentru plafoniere si una de 1,2 k pentru lampa finala. Practic, in acest vagon, se inglobeaza structurile de iluminare de la doua vagoane, dificultatea constand in amplasarea corecta a rigletelor si in traversarea cu cablurile de alimentare, ce trebuiesc mascate privitorului.

De data aceasta, pentru lampa finala am folosit tot un led smd, montat in capatul rigletei superioare, cu orientarea spre ghidul prismei de lumina, astfel incat o data pozitionata rigleta, led-ul trimite lumina spre acesta si implicit spre lampile finale. Pentru a nu raspandi prea multa lumina rosie in capatul vagonului, zona led-ului si a imbinarii cu prisma, este acoperita de o masca din forex lipita direct pe rigleta, sub led.

Schema dupa care s-a lucrat acest montaj http://trenulete.info/schema-nr-8-pentru-iluminat-vagoane/
Vagonul etajat romanesc – iluminare Th_P3240008
Sus In jos
 

Vagonul etajat romanesc – iluminare

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Modelism de la A la Z :: Vagonul etajat romanesc – iluminare Modeli10Modelism feroviar :: Vagonul etajat romanesc – iluminare Modeli10Locomotive, autotractoare, vagoane-
Mergi direct la: