Când vom întelege cã tehnologia creatã de ingenuitatea umanã este cea care dã libertate umanitãtii si creste calitatea vietii atunci vom realiza cã trebuie sã ne concentrãm atentia asupra managementului inteligent al resurselor pãmântului.
Din aceste resurse naturale câstigãm materialele pentru a continua pe calea prosperitãtii.
Întelegând asta vom vedea apoi cã banii sunt o barierã în fata acestor resurse, pentru cã totul are un cost financiar Si de ce avem nevoie de bani pentru a obtine aceste resurse ?
Din cauza lipsurilor reale sau atribuite.
În general nu plãtim aerul si apa, pentru cã sunt în abundentã atât de mare, vânzarea lor nu ar avea sens.
Deci, logic vorbind, dacã resursele si tehnologia, aplicabile pentru a crea totul în societãtile noastre cum ar fi case, orase si transport, ar fi în cantitãti suficient de mari, nu ar fi vreun motiv pentru a vinde ceva.
De asemenea, dacã automatizarea si masinãriile ar fi destul de avansate tehnologic încât sã usureze oamenii de munca nu ar mai fi vreun motiv de a avea un serviciu.
Si, odatã rezolvate aceste aspecte sociale, nu ar fi vreun motiv de a avea bani.
Întrebarea finalã ramane: avem pe Pãmânt suficiente resurse si tehnologie destul de avansatã
încât sã creãm o societate cu atâta abundentã încât tot ce avem acum sã poatã fi disponibil fãrã un pret si fãrã nevoia de supunere prin angajare ?
Da, avem.
Avem resursele si tehnologia pentru a permite acest lucru si avem capacitatea de a ridica standardele de viatã atât de sus încât oamenii viitorului vor privi în urmã la civilizatia noastrã de acum si se vor mirã cât de primitivã si imaturã era societatea.
Ceea ce propune Proiectul Venus este un sistem complet diferit care este adus la zi în privinta cunostintelor.
Nu am dat vreodatã oamenilor de stiintã problema de a proiecta o societate care ar elimina slujbe plictisitoare si monotone care ar elimina accidentele din transport, care ar permite oamenilor sã aibã un standard înalt de viatã, care ar elimina otrãvurile din alimentele noastre,care sã ne dea alte surse de energie, nepoluante si eficiente.
Putem sã facem asta.
O economie bazatã pe resurse.
Diferentã majorã între o economie bazatã pe resurse si un sistem monetar este ca o economie bazatã pe resurse este într-adevãr preocupatã de oameni si de bunãstarea lor pe când sistemul monetar a devenit atât de distorsionat încât problemele oamenilor sunt pe plan secundar, dacã sunt luate în seamã.
Produsele scoase pe piatã sunt pentru câti bani pot sã scoatã.
Dacã existã o problemã în societate si nu se poate câstiga vreun ban din rezolvarea problemei, nu va fi rezolvatã.
Economia bazatã pe resurse nu este apropiatã de nimic ce a fost încercat pânã acum.
Cu toatã tehnologia din ziua de azi putem crea abundentã. Ar putea fi folositã pentru a îmbunãtãti stilul de viatã al tuturor.
Ar fi abundentã în toatã lumea dacã am folosi tehnologia cu întelepciune si pãstrãm mediul înconjurãtor.
Este un sistem foarte diferit si este foarte greu sã se vorbeascã despre el pentru cã publicul nu este destul de bine informat cu privire la starea tehnologiei.
Pe data de 15 Martie 2009 va avea loc miscarea zeitgeist la nivel global, speram ca si Romania se va implica.
MOBILIZARE
http://thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?option=com_fireboard&Itemid=3&func=view&catid=2&id=1606&limit=10ALTE DISCUTII SI VIZIONAREA DOCUMENTARELOR
www.proiectul-venus.allgoo.net